Мото гуми – необходимата представа свързана с темата

Мото гуми – необходимата представа свързана с темата

Мото гумите са наистина съществен момент за всяко превозно средство от този тип . управляването на мотоциклет и сходни такива превозни машини задвижвани от мото гуми, нерядко вещае по-голяма несигурност от управлението на автомобил. И недотолкова перфектнотосъстояние на мото гумите още ще подхрани шанса за зараждане на неканени случки , без оглед от това за каква марка мотоциклет става въпрос и с какви шофьорски умения разполагате . Следователно е огромна значимост да изберете изрядните и добри мото гуми за вашето превозно средство . Тук ще разгледаме важните предпоставки , изпълняващи роля в направата на селекция, плюс това разновидности полезни практики обвързани с обещаващата грижа за мото гумите.

Удачни наставления свързани с мото гумите

Притежаваме още няколко добри препоръки за видовете от отдел „Мото гуми“. Тези наставления имат общо с идентифициране на моментното положение на мото гумите, изправната им употреба и грижа. Тези критерии се налага да спазите ако желаете вашият мотоциклет да бъде снабден с мото гуми, намиращи се във възможно най-добро състояние :

Мото гуми – как да постигнем изрядно показателно равнище на налягането

Едно от най-важните условия свързан с мото гумите е да поддържате стандартното им ниво на налягане. В никакъв случай не оставяйте мото гумата да омекне, понеже при нейното загряване би могло да се получи спукване. А това по време на движение може да последва сериозни инциденти с реално неприятни последици. Погледнато от друга страна , не е добре да надвишавате прекалено налягането на мото гумите. Така биха станали склонни към похабяване и едновременно с това понижава стабилитета на превозната машина. Профилактичната проверка и поддържане на препоръчителното налягане е единствената възможност да си осигурите дълъг живот на мото гумите, също и максимална сигурност и безопасност на пътя .

Голямо разнообразие мото гуми 1
Голямо разнообразие мото гуми

Мото гуми и тяхното подбиране – нужни предпоставки и компоненти

Когато закупувате мото гуми, е нужно да проследите някои наистина значими техни параметри. Между тези компоненти са ширината , височината и формата на профила , както и изискванията на вашите джанти. Повече данни за всеки от необходимите фактори относно закупуването на мото гуми имате възможността видите по-надолу в текста .

Мото гуми – знаем ли коя е най-удачната профилна структура за нашия модел мотор

Профилната форма е друга страна на мото гумите, създаваща въздействие върху метода на движение на превозната машина. И в това положение е хубаво да се възприемат под внимание характерностите на различните възможни форми на профила във взаимовръзка с разнообразните ситуации по пътното платно. Гладката профилна форма например работи относно сигурния ход в права насока , но наистина забавя сменянето на посоката и правенето на завои от това превозно средство . Профилният овал пък ще придаде по-лесно реализиране на завоите и понижен стабилитет придвижвайки се напред .

Най-добрите оферти за мото гуми 2
Най-добрите оферти за мото гуми

Така необходимото ни съвършено сцепление между мото гумата и пътя

Колкото повече е големината на профила , толкова по-хубаво ще е и действащото сцепление . Същевременно с това обаче е хубаво да се има предвид , че обемната профилна широчина вдига и мощността на триене на мото гумите и настилката , което довежда до усложнено обръщане на посоката на движение. Изхождайки от това , ще са ви необходими повече усилия, за са осъществите необходимия завой. От гледна точка , умалената профилна ширина довежда до ускорени и по-лесни завои , но и занижава пълната стабилност на превозното средство при непосредствено движение.

Трябва да решим употребявана или чисто нова мото гума

Ако си закупите нова мото гума, дали знаете със сигурност , че тя със сигурност е нова? Има шанс примерно мото гумата да е била прибрана в склад за неопределено дълъг период от време , преди да бъде закупена от вас . Най-ефикасният начин да сте наясно реалната истина , е като прегледате номера на идентификацията DOT. Той се намира в от страни на мото гумата. Нужните данни отговарящи на нейната възраст ще ви дадат последните четири цифри от въпросния DOT код. Първите две от тях показват седмицата от годината , на създаване на съответната мото гума, а другите две – и годината на производство. Ако DOT кодът на мото гумата завършва например на „2309“, значи тя е произведена през 23-тата седмица от 2009 година. Ето че сами се сещате, благодарение на DOT кода може да узнаете с голяма точност времето на създаване на мото гумата, която сте закупили на момента .

Каталог мото гуми 3
Каталог мото гуми

Мото гуми – винаги на първо място е стабилността на пътя

Височината на профила е направо свързана със страничната разтегливост на мото гумата. При положение, че профилната височина на мото гумата е по-занижена , се смалява и нейната странична пластичност . А това придава повече устойчивост и спокойствие , също така и по-предсказуемо регулиране на мотоциклета .

Мото гуми – специфични видове белези когато избираме джантите

Ставайки дума относно мото гуми, е нужно да се взимат предвид и най-важните характерни свойства на техните джанти . Широчината на джантата реално трябва задължително да съответства на на мото гумата, като се допускат само малки разлики обвързани с определения аспект . За максимално оптимизиран процес по покупка на нужната джанта, в повечето моменти производителите посочват по няколко на брой ширини на джанти, които съответстват на вашия вид мото гума. Правилната комбинация между мото гума и джанта спомага относно стабилността на мотоциклета докато е в движение и достигането до пълна прецизност отнасяйки се до шофирането му.

Невероятни мото гуми 4
Невероятни мото гуми

Не чакайте да ни позвъните и да намерите точните мото гуми

Разгледайте каталога на Мото гуми ООД и предпочетете идеалните мото гуми за вашата превозна машина ! Не пропускайте и другите ни оферти за

гуми
Автогуми
зимни гуми
Летни Гуми
калкулатор гуми
евтини гуми
195 65 15
205 55 16
175/65R14
225/45R17
185/65R15
Мото/АТВ гуми

товарни гуми

Вижте нашите мото гуми 5
Вижте нашите мото гуми
Каталог мото гуми 6
Каталог мото гуми
Най-добрите на пазара мото гуми 7
Най-добрите на пазара мото гуми
Изберете нашите  мото гуми 8
Изберете нашите мото гуми
Качествени мото гуми 9
Качествени мото гуми

Удачни наставления свързани с мото гумите
Мото гуми – как да постигнем изрядно показателно равнище на налягането
Мото гуми и тяхното подбиране – нужни предпоставки и компоненти
Мото гуми – знаем ли коя е най-удачната профилна структура за нашия модел мотор
Така необходимото ни съвършено сцепление между мото гумата и пътя
Трябва да решим употребявана или чисто нова мото гума
Мото гуми – винаги на първо място е стабилността на пътя
Мото гуми – специфични видове белези когато избираме джантите
Не чакайте да ни позвъните и да намерите точните мото гуми

Leave a Reply