протеини

протеини

Какво са всъщност протеините?

Протеините са естествено важни макромолекули, които са консистенция от аминокиселини. Те играят съществена роля в нормалното развитие и процеси в човешкия организъм. Дори протеините играят ролята на един от ключовите градивни елементи на които и да е живи клетки. Мисиите, които изпълняват в организма , са жизнено полагащи и особено многообразни . Стартирайки от индивидуалните полагащи такива, обвързани с граденето на клетките, и водещи до формирането на самородни реакции на организма и доставянето на въздух до тъканите. Нашите организми имат функцията да обобщят голям брой от аминокиселините, участващи в направата на протеините, но други от тях е нужно да приемаме от външни източници. Това биха могли да бъдат храните , съставени от много протеини, или различните типове протеинови хранителни добавки, предлагани на пазара .

Протеинови хранителни добавки

Хранителните добавки също са доста полезен метод за доставяне на наложителните нива протеин на човека. Те са съществено важни за редовно активните хора , защото изпращат на системата достатъчната сила , за да издържи на постоянното действие. Представяме ви основните групи протеини, които бихме могли да взимаме в състава на хранителни добавки:

– суроватъчен протеин – реално най-купуван сред спортните среди с оглед на моментното му разтваряне и разграждане от човешкото тяло. Реално трудно бихме взели конкретното количество от него използвайки храните , без повреждане на своя стомах.

– казеин – назоваван още като млечен протеин. Той гарантира разточителното получаване на някои аминокиселини, имащи съществена задача в разрастването и развоя на скелетната мускулатура.

– телешки протеин – също съставен от съществени нива на аминокиселини, определящи скелетната мускулатура. Приема му подпомага общата енергичност и здравина на мускулите.

– яйчен протеин – същественото му неговото съществено предимство е способността му да се прилага идеално от организма. Той осигурява непрекъснатото отделяне на градивни вещества за мускулите.

– растителен протеин – също доста полезен за мускулатурата от тези с животински произход . Въпреки това той държи занижени стойности на наситени мазнини, което е от значителна полза не само за собственото ни тегло , но и за изрядността на сърцето.

протеини 1 Най-добрите
протеини

В кои храни има стабилни количества протеини?

За да приемаме наложителната ни стандартна доза протеини, е хубаво да разбираме кои продукти са обогатени с тази група вещества . Страхотно е, че тези храни са доста разнородни. В този контекст , за да получите протеини, не е потребно да спазвате някакви твърде стриктни диети . Трябва само да запазвате сравнително разделно хранене, което ще ви набави необходимите полезни части . Нека да видим кои храни е полезно да съставя такова балансирано хранене:

– телешко месо – освен това че е сочно , телешкото месо предоставя на организма добри количества протеини. Консумирайки една стандартна телешка пържола всъщност бихте могли да си набавите средно 22 грама от тях.

– риба – рибата е друг доверен извор на полезни витамини в човека . На първо място по наличие на протеини е рибата-тон, следвана от аншоата и сьомгата.

– яйца – яйцата са наистина добър тип закуска. Освен протеини, в тях има и доста голямо количество витамини А, D и Е, също и омега-3 мастни киселини. Яйцата ще заситят чувството за глад и в същото време ще ви набавят достатъчна енергия за деня.

– боб и леща – бобът е сред най-разпространените растителни банки на протеини, няма значение дали ще се приготви в ястие или приготвен като салата. Основно съдържание на тази разновидност частици има и в лещата, като добавка чрез нея можете да се снабдите и с и желязо, магнезий и калий.

– ядки – честото яден на ядки е чудесен начин за получаване на протеини. Най-действащи сред тях в това отношение са фъстъците и бадемите, които наистина подтискат чувството на глад .

протеини 2 Най-добрите
протеини

Мисия на протеините

Протеините имат редица незаменими роли в нашето тяло . Ако трябва да сме точни, на практика не съществува процес в тялото ни, който да няма нещо общо с определен протеин. Характерите на протеините са доста различни , но ще се постараем да ги представим в няколко характерни групи.

– конструктивни функции – определящите функции на протеините се разчитат от една тяхна много съществена индивидуалност . Това е умението на протеиновите молекули да се събират заедно, за да изграждат конкретните клетъчни структури – мембрани, рибозоми и т.н. Протеините взимат участие в изграждането и поддръжката структурата на клетката, едновременно с това и в нейната същностна система. Наистина важният съставен протеин в тялото ни е колагенът. Той има важна служба в построяването на скелета , ставите и сухожилията, кожата и мускулите. Структурните протеини са от голямо значение за скелетно-мускулния апарат и намаленото им количество неизбежно води до пораждането на усложнения в него.

– подпомагане на електролитното равенство – протеините всъщност и имат немалко качества , помагащи за запазването на електролитния баланс или pH баланса в организма . Хранителните продукти и течностите, които приемаме постоянно , притежават уменията да променят това равенство. А това е причина за значителни хронични заболявания . Точно протеините пазят организма ни от сходно лошо въздействие , като оказват помощ за изравняването на електролитния баланс.

– подхранване на имунната система – може да бъде казано , че протеините са изграждащата хранителна единица, която държи обичайната дейност на имунната система. Коя е главната функция на нашата имунна система? Да праща антитела за балансиране на попадналите в човека вируси и бактерии . Е, този вид антитела по своята същност всъщност се оказват протеини. В следствие от това следствие е от толкова съществено значение да доставяме на имунната си система с нужното количество протеини, за да успее тя да работи ефективно и да ни държи на страна от множество болести.

– транспортни действия – протеините изпълняват основна роля и в пренасянето на хранителни вещества в тялото . Те осигуряват до клетките основни за тях вещества – витамини, соли, желязо и хемоглобин. По този път се осъществява проникването на кислорода в клетката и в последствие изваждането на въглеродния диоксид от нея .

– каталитични функции – протеините, които имат ролята на истински стабилизатори в нашия организъм, се наричат ензими. Те катализират работата на разделяне на хранителните частици до по-леки и смилаеми компоненти . Ето как тези протеини доста скъсяват времето за протичане действието на храносмилане. Притежанието на нужното количество ензими в тялото е от голямо значение, понеже при намаляването им е възможно да изникнат вероятни усложнения с храносмилането.

– отразяващи функции – като част от сместа на усложнените биологични молекули хормони, растежни фактори и т.н., протеините играят роля в хода на междуклетъчно и междутъканно взаимодействие . Всъщност, те усвояват ролята на определени вестители в системата . Случай за точно такъв протеин е инсулинът, който играе съществена дейност в модулацията на метаболизма.

– сензорни функции – една от задачите на протеините, за които определено се говори най-малко. Всъщност редица от протеините отговарят на ролята на молекули, кореспондиращи на установен разред сигнали. Нерядко тези протеинови сензори са вътре в клетъчните мембрани. Тяхната дейност е да разбират молекулните сигнали, пристигнали от други клетки и органи или пък от околната среда.

– двигателни функции – всяко помръдване вътре в човешките клетки и органи става посредством т.нар. двигателни протеини. Същото е в сила и цялостно за движенията на човека. Като опция за двигателен протеин можем да кажем доста . Той се намира в мускулната тъкан и действа върху постоянните им импулси, спомагащи за осъществяването събирането на скелетната мускулатура и преместването на тялото в пространството.

– запасни функции – и не последни по важно , в някои положения би могло протеините да бъдат възприемани от човека като съществен енергиен източник . Визираме предимно състояния, в които тялото чувства глад за въглехидрати. Този тип протеини, реализиращи запасна работа свързана с набавянето на енергия , са казеинът и овоалбуминът.

протеини 3 Най-добрите
протеини

Протеините на Ready for life – класа и ефикасност на реални цени

В списъка на Ready for life можете да се спрете на разнообразие протеини и протеинови продукти, елементи от предложенията на световноизвестни и разпространени компании за фитнес добавки. Те не само ще ви помогнат за хубаво оформено тяло, но и ще ви окажат подкрепа за запазване в перфектно здравословно състояние . В допълнение , при нас сте свободни да откриете тези висококачествени протеини на страхотно изгодни цени . Вижте най-препопъчителните продукти от групата „Протеини“, подготвени за вас :

1. Blade Sport Protein Concentrate – стартираме с този висококачествен прахообразен продукт. Той е съставен от 87% суроватъчен протеин и е подходящ за постоянно движещите се . Всяка доза на Blade Sport Protein Concentrate дава на организма ви 21 грама протеин. Още и , хранителната добавка съставена от силно количество л-глутамин и аминокиселини с разклонена верига. Какво знаете , тази разновидност аминокиселини, обобщени под цялостното име BCAA, са реално от полза за който и да е интензивно активен индивид. Как да консумирате протеиновия продукт? 1 напълнена мерителна лъжичка се разтваря в 200-250 мл вода или мляко. Такова количество по принцип се взема преди и след упражнения , но за още повече ефикасност можете да прибавите и още един прием рано сутрин .

2. WIN Nutrition 100% Hi-Mass Gainer – напълно природен гейнър, служещ за дълготрайно заздравяване на мускулните нива . WIN Nutrition 100% Hi-Mass Gainer съдържа няколко разновидности протеин с максимална биологична стойност , стимулирайки мощен анаболен ефект. И не само това, с помощта на въглехидратите, в съединенията на , продуктът е и чудесен източник на енергия за системата на организма. Всяка доза от WIN Nutrition 100% Hi-Mass Gainer има 56 грама протеин и приблизително 230 грама въглехидрати, което го прави един от най-ефикасните гейнъри на пазара . Средно да се консумира ½ лъжица сутрин ½ лъжица след дейност .

3. Prozis Sport 100% Real Whey Protein – състоящ се от най-качествен суроватъчен концентрат с над 80% белтъчна консистенция. С пълен раздел продукти ще ви помогне за увеличаването на мускулната си маса, следователно и да съхраните вашите мускули в продължителност . Prozis Sport 100% Real Whey Protein е проверен от немалко отделни лаборатории и има множество уверения за качество. Още и се продава в прекрасни вкусове, например Шоколад и Бисквитки с крем. Добре е да взимате 1 мярка 25 грама при ставане на гладно и 1 доза след спортна дейност . За по-бързи ефекти , може да зададете и допълнителна доза от протеиновия продукт преди движение или по-късно вечерта .

4. Myprotein Impact Whey Protein Flavoured – доказан протеинов продукт, от серията на разпространена на световно ниво серия за спортни хранителни добавки Myprotein. Гарантира на системата по 82 грама протеин на всеки 100 грама сух продукт . Myprotein Impact Whey Protein Flavoured поддържа слабо съдържание на мазнини и лактоза, но пък е наситен на калции и необходимите аминокиселини. Прекрасен подбор както за професионално трениращи , така и за такива , които просто имат желание да поддържат здравословен живот. 25 грама от материала се полага в 150-250 мл вода или мляко. Тази мярка съветваме да се изпива до трийсет минути след упражнения , но ако не ви е удобно , можете да я приемате и във всеки друг миг.

5. Myprotein Vegan Blend Flavoured – още едно предложение под името Myprotein, което този път е специализирано към вегетарианците и веганите. Myprotein Vegan Blend Flavoured е комбинация от грахов протеинов изолат, протеин от кафяв ориз и конопен протеин. Доставя на тялото над 22 грама протеин на доза , както и съвкупния списък от есенциални аминокиселини. Продуктът има много добро влияние върху растежа на мускулната маса и методите на усвояване на полезните хранителни компоненти от човека. Една мерителна лъжичка от Myprotein Vegan Blend Flavoured се полага в 150-250 мл вода или сок, като е препоръчително да се набавят 2 или 3 такива количества дневно .

6. Battery Nutrition Whey Gold Isolate – направен както за редовно трениращи , същевременно и за такива които желаят да завишат нормалния си прием на протеини. Battery Nutrition Whey Gold Isolate съдържа само и само първостепенни протеин изолат и хидролизат от най-добри източници. Всяка доза от 25 грама осигурява на тялото 21 грама чист протеин. Протеинът спомага растежа на изчистената мускулна маса и поддръжката на анаболните дейности в тялото . Съветваме ежедневно да се изпиват по 2 дози – 1 след събуждане и 1 след спорт .

7. WIN Nutrition 100% Hi-Protein Standard – протеинова пудра, пълна с издържани протеини от пет групи източника – суроватка, мляко, пшеница, соя и яйца. Съдържа всички аминокиселини, необходими за моменталното и полезно завишаване на активна мускулна маса. Знаете че, протеиновият продукт има опции в съвършени вкусове ванилия, шоколад и ягода и се разтваря съвсем лесно във вода. Също като предишния вид , се набавят по 2 порции ежедневно – 1 сутрин и 1 след дейности .

8. Myprotein CarniPro 97% Beef Protein Flavoured – за край представяме една протеинова стока на английската марка за фитнес добавки Myprotein. Myprotein CarniPro 97% Beef Protein Flavoured представлява хидролизиран телешки протеин, извлечен от говеждо месо. Той разработва лесното и добро покачване на мускулна маса, така и по-ефективното възстановяване на тялото след силови дейности . Не съдържа лактоза, а количествата на захар и мазнини в сместа са изключително ниски . Myprotein CarniPro 97% Beef Protein Flavoured дава на системата 22 грама телешки протеин и широкообхватен хоризонт от есенциални и неесенциални аминокиселини. Препоръчително е да се употребява по 1 доза сутрин и 1 доза след трениране . Ако гоните топ действия , можете да набавите и допълнителна доза от протеиновия продукт между яденетата .

Погледнете списъка на Ready for life и си поръчайте най-добрите протеинови продукти на значително изгодни стойности, като не забравяте и нашите други продукти:
Л карнитин
протеини
суроватъчен протеин
хранителни добавки
myprotein
аминокиселини
креатин
трибулус
фет бърнър
bcaa

протеини 4 Най-добрите
протеини
протеини 5 Най-добрите
протеини
протеини 6 Най-добрите
протеини
протеини 7 Най-добрите
протеини
протеини 8 Най-добрите
протеини

Какво са всъщност протеините?
Протеинови хранителни добавки
В кои храни има стабилни количества протеини?
Мисия на протеините
Протеините на Ready for life – класа и ефикасност на реални цени

Leave a Reply