Uncategorized

подаръци

подаръци

Удовлетворението да раздаваш подаръци

подаръците без съмнение са предмети, на които всеки, независимо от възрастта, се радва. Независимо дали са с повод или без, подаръците ни карат да се усмихваме, както и да изразяваме любов и привързаност към друг човек.

Подаръкът, за който е дадена най-голяма сума

Този въпрос е лесен и всички знаем отговора му – най-ценният подарък в историята е Тадж Махал. Позициониран в непосредствена близост до индийския град Агра, гробницата е по заповед на моголския император Шах Джахан в памет на любимата му съпруга Мумтаз Махал. Грандиозният строеж отнема 21 години до окончателното завършване и там е разположен гробът на съпругата му. Този дар е от бял мрамор, като към момента на издигането му е възлизал на стойност 32 милиона рупии. Към 2015г., сумата е възлизала на около 52,8 млрд. рупии или 827 милиона долара. В наши дни подаръкът на императора за любимата му жена е записан като световно културно наследство на ЮНЕСКО.

Поради каква причина е съществено да подаряваме подаръци?

Създаването на връзки с индивидите , които ни заобикалят, ни дава усещане за цел, както и позитивизъм. Това е възприятие, което пречиства душата и показва на преден план най-добрите качества у човек. Както ни учи и една много стара, българска поговорка „по-хубаво е да даваш, от колкото да получаваш“.

подаръци 1 Най-добрите
подаръци

Радостта да избираш подаръци

Колкото повече учените търсят и разбират идеята на даряването на подаръци, те намират нещо интересно: подаръците са най-често за да донесат удоволствие на индивида, който подарява, а не човекът, който получава. Именно по тази причина, дори ако не ви е приятно да приемате неща, от които не се нуждаете, психолозите ви дават идеята да дадете възможност на любимата ви или вашето дете да купят подаръка, който те ви харесат най-много. С тази техника ги подтиквате да уважат Вас, Вашите интереси и любими занимания повече от веднъж годишно и да усилите емоционалната връзка помежду Ви.

Как ни карат да се чувстваме самите подаръци?

Има изключително много проучвания през годините, които имат за цел да отгатнат и разберат вълненията, които човек усеща, когато избираме подарък на наши близки.

Най-неизвестният подарък в историята

След повече от век обсада от гърците на Троя, те сглобили кон, изработен от дървесина, които разположили пред вратите на Троя. Армията прекратила блокадата и се оттеглила. Но само привидно. Но това няма значение за историята. В тези години, вярванията предсказвали, че победеният генерал предава коня си на победителя. Това може да се възприеме като оправдание троянците, които са останали с впечатлението, че това е подарък поради оттеглянето на елините от войната. Останалото е история.

подаръци 2 Най-добрите
подаръци

Най-грандиозният подарък в историята на света

Без съмнение историята и човечеството са запомнили някои важни и неизмерими подаръци. Ритуалът за даряването на подаръци главоломно трупа популярност на Стария континент. Именно затова даровете са възприемани като нормална форма и средство да се изкаже привързаност, добри съседски отношения или мир между две племена. Въпросът за най-големия подарък в хрониките често създава спорове. В тази „категория“, най-известният и познат „най-грандиозен подарък в хрониките“ е Статуята на свободата. Тя е дар на всички хора от Съединените Щати от народът на Франция като мотивът е е 100-ната годишнина от подписването на декларацията за независимостта на страната през 1886 година. Статуята въплъщава Либертас – дама в роба, която превъплъщава римската богиня на свободата. Тя носи факла и документ, където са записани датата, месецът и годината на разписване на декларацията за независимостта на САЩ. Категорично този монумент и в нашето съвремие пази важността си и привлича голяма част от посетителите на Ню Йорк.

Зараждане на подаръците

Подаръците съществуват като идея и практика от векове, но през вековете са заели основна част от начина ни на мислене. Даваме си подаръци за рождени дни, църковни празници, годишнини , дипломиране, женитба и още милиони поводи. Но някога чудили ли сте се кое е началото на идеята да си подаряваме подаръци?

подаръци 3 Най-добрите
подаръци

Психология зад подаряването на подаръци

В съвремието разменянето на подаръци е известно във всички народи на Земята, по разнообразни поводи – честване на рождени дни, годишнини, за берекет, най-добри пожелания, за изцерение, да покажем любов и привързаност или просто да зарадваме някого. подаръци се даряват на всеки – децата ви, приятели, членове на работния колектив, дори на съседите. В психологията, която стои зад даряването на подаръци, от ключово значение едно основно нещо – те ни допускат да се обвържем емоционално с други хора. Човекът, който избира подаръка, изобразява привързаността си с идеята, че може да сподели усещането с индивида, който получава дара. Човекът, за който е предназначен дара открива не само материалното измерение, но и чувствата към самия дар и човека. С помощта на даровете се създава емоционалната връзка между двама човека.

Най-големият повод да си раздаваме подаръци

Коледа. Няма човек, който не харесва Коледа. Очакваме я с нетърпение и безспорно я обвързваме с купуване и получаване на подаръци. Независимо дали Дядо Коледа носи вашите подаръци или сами избирате желан подарък за себе си, Коледа без никакво съмнение е празникът, когато сме склонни да харчим най-много за подаръци.

подаръци 4 Най-добрите
подаръци

Чувстваме се добре , когато си разменяме подаръци

Най-просто, купуването на подаръци ще накара всеки да е доволен от себе си. По тази причина, купувайте подаръци за да сте радостни и усмихнати! Освен нашите предложения за подаръци, разгледайте още: детски играчки, подаръци за деца, подарък за него, подарък за нея, ортопедични раници, чанти за през рамо, книги и тетрадки с широки редове.

подаръци 5 Най-добрите
подаръци
подаръци 6 Най-добрите
подаръци

Удовлетворението да раздаваш подаръци
Подаръкът, за който е дадена най-голяма сума
Поради каква причина е съществено да подаряваме подаръци?
Радостта да избираш подаръци
Как ни карат да се чувстваме самите подаръци?
Най-неизвестният подарък в историята
Най-грандиозният подарък в историята на света
Зараждане на подаръците
Психология зад подаряването на подаръци
Най-големият повод да си раздаваме подаръци
Чувстваме се добре , когато си разменяме подаръци

Leave a Reply