Uncategorized

мезотерапия

мезотерапия

Мезотерапия

Какви са рисковите моменти за излагане на мезотерапия?

Както при повечето сесии, за мезотерапията , естествено, са ясни малко рискови моменти. Отнасят се по-конкретно за специфични ситуации: жени в бременност и жени в процес на кърмене, болни от онкологични болести и получаващи постоянно сърцебиене или припадане. При тези случи не е добре залагането на мезотерапията като манипулация. Освен това тук влизат и други състояния, за които без отлагане трябва да разговаряте с вашия специалист. Точно такива са например съществуващи алергии или пък лекуване със вещества със съдоразширяващи свойства. Ако се отнасят за вас, разкажете ги на медицинското лице, за да има възможност да разгледате екипно опциите и рисковете при евентуално доверяване на манипулация по мезотерапия.

На колко сесии по мезотерапия трябва да спрем?

Обикновено техниките по мезотерапия се случват в съвкупност от по две или три за областта на лицето и 4-10 за тялото . Естествено, най-точният сбор на същите сесии зависи най-вече от личните характеристики и необходимости. Времевото разстояние за отделните сесии по мезотерапия варира от 1 до 3 седмици. След затваряне на съответната сесия по мезотерапия с по-рано установените на брой манипулации, нова се извършва най-малко след шест месеца. Спокойно разисквайте с медицинския специалист сумата на практиките по мезотерапия и желаните крайни постижения. И изберете график за тяхното извършване, която да съответства както на вашата програма и претенции, така и на условията за функциониране на мезотерапията.

мезотерапия 1
мезотерапия

Действително ли процедурите по мезотерапия са безболезнени?

Наистина, процедурите по мезотерапия носят нулева болка на никого. За да повярвате , помислете какво в действителност представлява мезотерапията. Абсолютно нищожна инжекция, с която в вашето тяло се вкарват положителни и подхранващи вещества справящи се с най-познатите кожни проблеми – от захабяване и отпускане, до акне, промяна на пигмента на кожата и поява на цветни петна. Е, реално няма от какво да се притеснявате. Манипулацията по мезотерапия изрично не се обвързва с раждането на усещане за болка или усещане за дискомфорт. Единственото нещо, което може да усетите, представлява кратко убождане или парене в обработената област.

Каква е историята на мезотерапията

Преди да се запознаем с нужното за действията и характеристики на мезотерапията, ще ви запознаем набързо с старта на нейното възникване и разпространение. Като процедура мезотерапията е анонсирана и приложена през 1952 г. от Мишел Пистор, виден тогава френски медик. Истината е, че откриването на мезотерапията идва непредвидено. При Пистор е приет пациент с астматична криза , нуждаещ се от спешни лекарски действия. Уви, в този момент Пистор не разполага с исканите инструменти. Поради това той преценява, че е нужно да прави импровизации, за да спаси ситуацията. Пистор хваща повредена спринцовка с четиримилиметрова игла и вкарва медикамента. Сюрпризът за него е неописуем, щом астматикът не просто се подобрява, а също така и няма и спомен от пристъпа. След това докторът разказва за резултата си на Карно, който е негов колега. Специалистите правят редица опити, със съдействието на които се оформя специализирани игли с дължина 4 мм за терапии , които започват да се използват в дейността мезотерапия.

Нужно е да минат над три десетилетия, преди мезотерапията категорично да бъде обявена за метод на медицината. Признанието се случва в края на 80-те години на 20 в. чрез Френската Медицинска Академия. Първоначално мезотерапията е използвана най-вече при лекуване на болки от спорт или проблеми от ревматоиден характер. Впоследствие практиката намира мястото си и в медицината за разкрасяване като способ за разкрасяване на кожаа на тялото, борба с липсата на коса, премахване на целулита, редуциране на натрупаните мазнини в някои области с проблеми от тялото и т.н. Качествеността на мезотерапията и положителните следствия, които технологията дава на пациентите, мигновено разпространяват популярността ѝ. Скоро нейната популярност преминава границите на Франция и достига до много страни в Европа. За да се стигне до днес, когато вече мезотерапията е редовно предпочитана дейност за подновяване положението на кожата по цял свят. Безспорните изключителни успехи, безболезнеността и неприятни ефекти след процедурата, правят мезотерапията неделимо едно цяло с еволюционните промени на разкрасителната медицина.

мезотерапия 2
мезотерапия

Има ли възможност от поява на алергични реакции от мезотерапията?

Мезотерапията не допуска риск от появяване на големи алергични реакции за клиента. Реално сесията по мезотерапия се осъществява с миниатюрна игла, изключваща вероятността за забележими и дълготрайни белези на която и да е кожа. Е, винаги е възможно да изникнат дребни зачервявания, класически синки или засилено усещане на кожата в третираната зона. Е, става въпрос за недълги реакции, които напълно минават само за дни. За алергични отговори въобще не става дума, понеже в мезотерапията се работи с хиалуроново вещество, витамини и други подхранващи вещества, които са доказано безвредни за човека и се абсорбират от него лесно.

мезотерапия 3
мезотерапия

Основни въпроси относно мезотерапията

Накрая обобщаваме и с основни питания за мезотерапията, които по-често получаваме от клиентите ни. Питанията се отнасят до същността на самата манипулация по мезотерапия, страничните неприятности и риска за осъществяването ѝ , заедно със същините на употребяваните в нея полезни вещества. Прочетете в текста, който следва, най-пълната информация, която искате да научите за мезотерапията.

мезотерапия 4
мезотерапия

Каква роля има хиалуроновата киселинна субстанция в мезотерапията?

Както вече споменахме до този момент, наред с всички витамини и полезни вещества, в мезотерапията се ползва и хиалуронова киселина. Хиалуроновата киселина се явява много подходящ избор не изключително за мезотерапията, също така и и за най-различни технологии в козметичната индустрия. Съществуват множесво причини за това. Като начало, хиалуронът е изцяло естествена съставка, образуваща се от тялото ни при обичайни обстоятелства. А съшо киселината се състои от отлични свойства в посока на поддръжка на кожното овлажняване, засилване на здравината ѝ и забавяне на неизбежното остаряване. Ето още веднъж главните преимущества на хиалуроновата киселинна субстанция, приспособяват употребата ѝ в мезотерапията така успешно за клиентите:

1. Не е опасна за клиента – хиалуроновата киселина се явява субстанция, образуваща се в нашето тяло. Това прави нейното инжектиране през мезотерапията напълно без никаква опасност. Хиалуроновата киселина се поема извънредно безпрепятствено от нашето тяло и не поражда каквито и да било сериозни състояния на алергии или други странични ефекти. По каква причина реално е полезно за човека инжектирането на хиалуронова киселинна субстанция с мезотерапия или други козметични процедури? Факт е, че с възрастта процесът на получаване на хиалуроново вещество, за който вече знаете, силно се забавя. Това се отразява отрицателно на образа, еластичните способности и влажността на кожата. Получаването на допълнително хиалуронова киселина чрез мезотерапията спомага за опазване на младежките качества на кожата и премахване на различни несъвършенства на кожата.

2. Скоростни и реални резултати – използването на хиалуроновото вещество в мезотерапията и всички други процедури на козметиката гарантира бързи и полезни последствия за дадения човек по отношение положението на всяка кожа. Същите бързи и качествени постижения се гарантират при различни поставяния на хиалуроновата киселинна субстанция в такова направление. Ако става дума за крайно подмладяване и освежаване на кожата, по-доброто ѝ хидратиране или пък заличаване на различни бръчици, хиалуронът ще бъде полезна. Същите особености на хиалуронът я превръщат в желана и употребявана в сеансите по мезотерапия. Бъдете убедени, че мезотерапията с хиалуроново вещество ще ви носи исканите последици и ще подобри много цялостния изглед на кожата.

3. Пазене на положителните резултати – следващо доста положително следствие на хиалуроновата киселина, каращо я да бъде много идеална за мезотерапия и всички други козметични практики. Безспорното действие на хиалуроновата киселинна субстанция по отношение на кожата ни се запазва за много дълъг период. Като този ефект в повечето случаи трае от половин до една година и дори повече. След изтичането на този период, без проблем може да се назначи повторна манипулация по мезотерапия или всяка друга козметична процедура с присъствие на хиалуроново вещество, за да се удължи здравословният и привлекателен вид на нашата кожа.

4. Бързо и без болезненост слагане – за финал, процесът по въвеждане на хиалуроновата киселина в тялото е особено прост и паралелно без болка за хората. Обикновено той се случва за максимум 15 минути. Без значение дали се говори за мезотерапия, попълване на бръчки или разнообразни процедури с помощта на киселина с хиалурон, не се наблюдават сериозни болки или гадно усещане за клиентите. Както обяснихме, просто може да почувствате едва доловино боцване или усещане за повече топлина на въпросното място. Тези последствия обаче приключват бързо след приключване на инжектирането.

С помощта на Аестетика клиник ще сте съвсем сигурни в полезността и защитеността на предлаганите манипулации по мезотерапия. Професионалистите ни са притежатели на широки умения и богат опит в този бранш, а продуктите, които използваме за мезотерапията, са задължително от максимално качество. Доверете се на Аестетика клиник и ще се радвате на изумителни последици спрямо привлекателния и качествен външен вид!

Мезотерапия
Какви са рисковите моменти за излагане на мезотерапия?
На колко сесии по мезотерапия трябва да спрем?
Действително ли процедурите по мезотерапия са безболезнени?
Каква е историята на мезотерапията
Има ли възможност от поява на алергични реакции от мезотерапията?
Основни въпроси относно мезотерапията
Каква роля има хиалуроновата киселинна субстанция в мезотерапията?

Leave a Reply